Eind december geen paspoorten en rijbewijzen

Posted by on October 17, 2018

Haarlemmermeer fuseert met Haarlemmerliede en Spaarnwoude per 1 januari 2019. De basisregistratie personen (BRP) van de twee gemeenten wordt daarom in december 2018 samengevoegd. En dat heeft gevolgen voor de dienstverlening.

De BRP’s van de gemeenten zijn eind december ruim een week niet beschikbaar. Identiteitskaarten, paspoorten of rijbewijzen aanvragen kan daarom niet vanaf zaterdag 22 december 2018 tot met woensdag 2 januari 2019. Ook kunnen inwoners geen uittreksels verkrijgen. Dit geldt voor alle locaties van burgerzaken in beide gemeenten: in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Halfweg en Schiphol. Het advies is om tijdig op de websites te kijken. Op de website van gemeente Haarlemmermeer en de gemeente van Haarlemmerliede staat tot wanneer aanvragen of afhalen mogelijk is.

Aangifte doen van een geboorte of overlijden kan in deze periode wel. Foto: Danny de Casembroot

Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Wie in de huidige gemeente Haarlemmermeer woont, kan dit jaar nog een paspoort aanvragen, maar pas vanaf 3 januari ophalen. Voor inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude geldt dat niet. Als zij dit jaar een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen, moeten zij die ook dit jaar nog ophalen. Die kunnen zij dan uiterlijk vrijdag 14 december 2018 aanvragen en uiterlijk op 21 december 2018 afhalen.

Wél aangifte geboorte, overlijden en huwelijken

Aangifte doen van een geboorte of overlijden kan in deze periode wel. Geplande huwelijken kunnen gewoon plaatsvinden. En ook voor bijvoorbeeld legalisatie van een handtekening of het melden van een verhuizing, kunnen inwoners van beide gemeenten wél aan de balies van burgerzaken terecht.

Online gesloten vanaf 16 december

Via de website van een van de gemeenten een uittreksel aanvragen of andere diensten online regelen, kan tot en met zondag 16 december 2018. Van maandag 17 december tot en met vrijdag 21 december 2018 kan dat wel aan de balie, maar niet via de websites.

Gemeentehuis Halfweg

Op dit moment is de balie van burgerzaken in het gemeentehuis in Halfweg tot nader order gesloten vanwege schade aan het pand. Zolang het gemeentehuis in Halfweg gesloten is, is voor inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude een balie ingericht in het raadhuis in Hoofddorp. Inwoners van het noorden van Haarlemmermeer kunnen vanzelfsprekend ook in Hoofddorp, Nieuw-Vennep of Schiphol terecht. Op de website van Haarlemmerliede en Spaarnwoude staat de meest actuele informatie over het gemeentehuis in Halfweg. Inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen met vragen bellen naar 020 407 9000.

Vanaf 3 januari open

Op dinsdag 1 én woensdag 2 januari 2019 zijn de balies van burgerzaken gesloten. Vanaf donderdag 3 januari 2019 zijn de balies op alle locaties weer geopend (met uitzondering van Halfweg) volgens de normale openingstijden van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Inwoners kunnen dan voor alle producten en diensten weer bij burgerzaken terecht, zowel aan de balie als digitaal.