Haarlemmermeer Sociaal

De weg naar zorg en ondersteuning

 

Heeft u een ziekte of beperking? Wilt u hulp bij het vinden van werk? Heeft u moeite om financieel rond te komen? Heeft u schulden? Of wilt u financiële ondersteuning bij het ondernemen?

Voor al dit soort vragen kunt u als inwoner van Haarlemmermeer terecht bij de sociale dienstverlening van de gemeente.

U kunt zich zeven dagen per week op elk moment van de dag bij de gemeente melden via een meldingsformulier dat te vinden is op

www.haarlemmermeer.nl/sociaal.

In het formulier geeft u aan waar uw vraag over gaat en beschrijft u uw situatie. Binnen twee werkdagen neemt een medewerker van Sociale Dienstverlening contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. Dit kan een telefonisch gesprek zijn, een persoonlijk gesprek in het raadhuis of bij u thuis. Tijdens dit gesprek bespreekt de medewerker uitgebreid met u uw situatie om u in één keer goed te kunnen helpen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een rolstoel nodig heeft, maar ook op andere gebieden ondersteuning kunt gebruiken. Is uw huis nog wel geschikt of heeft u hulp nodig bij de boodschappen? Of wilt u naar een koffieochtend of andere activiteit in de buurt, maar vindt u het moeilijk om hier alleen naar toe te gaan?

De medewerker van de gemeente bekijkt met u wat u zelf kunt doen en of er familieleden of vrienden zijn die een handje kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het huishouden of vervoer naar de dokter. Daarna wordt bekeken welke andere mogelijkheden en voorzieningen er zijn en wat de gemeente kan betekenen.

Dit geldt niet alleen voor zorg, maar ook voor werk en inkomen. Als u ondersteuning wenst omdat u onvoldoende inkomen heeft, dan worden de mogelijkheden van werk besproken en die van een aanvullende bijstandsuitkering. Van het gesprek wordt een verslag gemaakt waarin staat wie welke stappen neemt en wanneer.

Belangrijk om te weten is dat voor het invullen van het meldingsformulier een DigiD nodig is. Dit is een digitale handtekening waarmee iemand zich via internet kan identificeren. Het aanvragen van een DigiD, kan via de site van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/sociaal. Hier vindt u ook meer informatie over de sociale dienstverlening.

 

 

Gemeente Haarlemmermeer.